Home  > Aluminium staven

aluminium rond

aluminium rond
Bij orders tot 250 Euro (ex BTW) zijn binnen Nederland de verzendkosten 18 Euro ex BTW en naar Belgie 22,00 Euro ex BTW.

aluminium vierkant

aluminium vierkant
Bij orders tot 250 Euro (ex BTW) zijn binnen Nederland de verzendkosten 18 Euro ex BTW en naar Belgie 22,00 Euro ex BTW.

aluminium plat

aluminium plat
Bij orders tot 250 Euro (ex BTW) zijn binnen Nederland de verzendkosten 18 Euro ex BTW en naar Belgie 22,00 Euro ex BTW.

Aluminium staven

Aluminium staven zijn uiteraard van aluminium. Aluminium is een bijzonder metaal met een aantal unieke eigenschappen. Aluminium is onder andere drie keer zo licht als staal, sterk en in overvloed aanwezig.

Metaalcenter.nl heeft een grote sortering aluminium staven in voorraad. Zo kunt u bij ons terecht voor een aluminium staaf rond, een aluminium staaf vierkant en een aluminium staaf plat.  Met name geschikt voor constructie-doeleinden (zonder verdere nabehandeling niet direct geschikt voor mooi zichtwerk, aangezien er best wat krasjes en putjes in het materiaal mogen zitten).

Aluminium staaf: De verschillende soorten

Een aluminium staaf vindt u bij ons in tal van verschillende soorten. Metaalcenter heeft een grote sortering aluminium staven in haar assortiment. Zo kunt u kiezen uit een aluminium platstaf, aluminium rondstaf of een aluminium staaf vierkant. Op zoek naar een aluminium platstaf in een specifieke maat? Bij Metaalcenter.nl kunt u uw aluminium staaf geheel op maat laten maken. Dit geldt natuurlijk ook voor een aluminium rondstaf of een vierkante aluminium staaf. Zo beschikt u altijd meteen over het juiste formaat. Daarnaast betaalt u enkel en alleen voor de afmetingen die u nodig heeft.

Aluminium rondstaf, aluminium platstaf en aluminium vierkantstaf

Een aluminium staaf is er in verschilende soorten, zo vindt u in ons assortiment de volgende aluminium staven:  

Aluminium platstaf

Op zoek naar een aluminium platstaf? Voor een aluminium platstaf, ook wel aluminium platte strip genoemd, bent u bij Metaalcenter.nl op de juiste plek. Een aluminium platstaf is vanwege de vorm, de dikte en het materiaal een heel goed bewerkbare aluminium staaf. U kunt bij Metaalcenter een aluminium platstaf in verschillende diktes en maten krijgen. Ze worden op maat voor u gemaakt, zodat u enkel voor de afmetingen betaalt die u nodig heeft. Een aluminium platstaf kan bij Metaalcenter.nl tot 6 meter gezaagd en geleverd worden.

Aluminium rondstaf

Ook de aluminium rondstaf vindt u bij ons in het assortiment. Ook deze is in verschillende maten en diameters leverbaar. U kiest de aluminium rondstaf in de gewenste diameter. De keuze in diameters is heel uitgebreid en varieert van 10 mm tot 80 mm. Vervolgens vult u in welke lengte u wenst. De aluminium rondstaf wordt na bestelling voor u op de gewenste lengte gezaagd en u betaalt wederom alleen voor de afmetingen die u wenst. Een aluminium rondstaf kan tot maximaal 3 meter besteld en verzonden worden.

Aluminium vierkantstaf

Een aluminium vierkantstaf is ook voor vele toepassingen bruikbaar. De aluminium vierkantstaf is bij Metaalcenter verkrijgbaar in doorsnedes van 10 mm tot 80 mm. Daarnaast kunt u ook de aluminium vierkantstaf op maat laten zagen tot een lengte van 3 meter. Hierbij betaalt u wederom alleen voor de afmeting die u nodig heeft.

Wij hebben de aluminium rondstaf en vierkantstaf in de legering 6082 (51ST) in voorraad. Dit is een legering met een zeer goede corrosiebestendigheid. Het aluminium is goed lasbaar en goed verspaanbaar (zagen, slijpen, boren, tappen enzovoort). Veel beter dan de standaard legering (6060, 50ST).

Wij beschikken over diverse zagen die het aluminium rondstaf en vierkantstaf tot 3 meter lang exact op maat kunnen zagen. Platte strippen (aluminium platstaf) kunnen tot 6 meter gezaagd en geleverd worden. Via de website kunt u de gewenste afmeting opgegeven. U betaalt de reststukken niet, u betaalt enkel het bestelde formaat. Bij Metaalcenter.nl kunt u aluminium staven tot 3 meter (aluminium platstaf tot 6 meter) bestellen en laten verzenden. Wij werken samen met diverse koeriersdiensten en hebben ook eigen vervoersmiddelen. Ook is het mogelijk om u uw aluminium staaf af te halen bij Metaalcenter.nl.

Aluminium staven voorbeelden

Een aluminium staaf is voor veel verschillende toepassingen te gebruiken, namelijk:

 • Machines
 • Lampen
 • Meubels
 • Tuinmeubels
 • Kunstvoorwerpen
 • Hekwerken
 • Constructie-onderdelen
 • Materiaal voor draai- en freeswerk
 • Rails
 • Speeltoestellen

Om uw materialen te bewerken zijn wij in het bezit van diverse zagen en een knipschaar. De aluminium staven worden netjes verpakt verzonden. 

Metaalcenter.nl is een echte groothandel met een eigen aluminium voorraad. Alles wat op onze website staat, hebben wij ook daadwerkelijk in eigen voorraad liggen. Daardoor kunnen wij razendsnel leveren tegen de scherpste prijzen. Bovendien bent u bij ons aan het juiste adres voor andere aluminium producten, zoals aluminium profielenaluminium kokers, aluminium platen en een aluminium hoekprofiel. Daarnaast bent u bij ons ook op de goede plek voor staven van ander materiaal, namelijk RVS Staven en overige producten van andere materialen als cortenstaal, RVS en staal

Aluminium staaf: waarom?

Aluminium wordt vaak vergeleken met staal. Er zijn echter grote verschillen tussen een aluminium staaf en een stalen staaf:

 • staal is sterker dan aluminium
 • staal is stijver dan aluminium
 • staal is zwaarder dan aluminium
 • staal roest sneller dan aluminium
 • staal is goedkoper dan aluminium.

Natuurlijk is e.e.a. verder afhankelijk van welke legeringen met elkaar vergeleken worden. 

Aluminium staaf kopen

Aluminium staven kopen? Dat doet u bij Metaalcenter.nl, omdat wij het binnen 24 uur verzenden. Wij verpakken onze Aluminium staven netjes voor u, zodat er tijdens transport geen beschadigingen kunnen ontstaan. Dat doen wij tegen zeer lage verzendkosten en orders boven de € 250 ex BTW verzenden wij gratis voor u, zowel binnen Nederland als naar België.

Aluminium staven koopt u bij het Metaalcenter.nl de specialist in aluminium staven

Vandaag Staal - Aluminium - RVS of Cortenstaal bestellen morgen in huis

Volg ons op : Pinterest en Facebook of Youtube

Metaalcenter.nl 9,2 / 10 - 856 Reviews @ Feedbackcompany