Home  > Cortenstaal bestellen

Corten plaatstaal

Corten plaatstaal
Bij orders tot 250 Euro (ex BTW) zijn binnen Nederland de verzendkosten 18 Euro ex BTW en naar Belgie 22,00 Euro ex BTW.

Cortenstaal bestellen

Cortenstaal bestellen doet u bij Metaalcenter.nl. Bekijk ons assortiment voor een overzicht van de door ons leverbare Cortenstaal platen. Als standaard plaatafmeting of voor u op maat geknipt. Als u Cortenstaal bij ons besteld en het zijn standaard afmetingen versturen wij het. Bij Metaalcenter NL is het standaard dat wij uw order direct verwerken. Uiteraard veilig verpakt zodat het ook goed bij u binnen komt. Als leverancier van Cortenstaal hebben wij duizenden klanten die reeds Cortenstaal bij ons bestellen.

Cortenstaal staat bekend als weervast staal of COR-TEN staal. Het staal bestaat uit een metaallegering van ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal (RVS). Het bijzondere kenmerk van dit soort staal is de bruine roestkleur waarin het uiterlijk veranderd in verloop van tijd. Bij levering heeft Cortenstaal nog het gewone “zwarte” uiterlijk. Pas bij blootstelling aan de atmosfeer gaat Cortenstaal roesten en krijgt het zijn mooie bruine roestkleur. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof waardoor oxidatie vertraagt. Door deze oxidehuid is het niet nodig het materiaal te schilderen.

Cortenstaal wordt door de fabrieken enkel geleverd in platen. Het Metaalcenter bewerkt deze platen tot de door u gewenste afmeting. Zo kunnen wij de platen op maat knippen of kan het Cortenstaal worden laser gesneden.

>> Cortenstaal op maat bestellen <<

Cortenstaal op maat voorbeelden 

  • plantenbakken
  • buitenhaarden
  • grafmonumenten
  • erfafscheidingen
  • schuttingen
  • tuinwanden
  • borderranden
  • boomkorven
  • zandbakken
  • kunstvoorwerpen 

Hoe lang duurt het voordat het Cortenstaal zijn roestkleur krijgt?

Belangrijk is dat het materiaal aan weer en wind blootgesteld wordt. Voor het beste resultaat moet het materiaal afwisselend nat en droog worden om een goede beschermlaag te kunnen ontwikkelen. Daarbij mag het Cortenstaal niet constant in het water staan. Als het staat niet opdroogt kan er geen beschermde laag ontstaan en roest het net zo snel door als gewoon staal. Strooizout is ook funest voor de corrosie bestendigheid en ook zeelucht is niet bevorderlijk. Het wordt daarom afgeraden om Corten staal als constructie element te gebruiken als men dichter dan 10 km van de kunst woont. Een industriële omgeving is echter geen probleem.

Cortenstaal bestellen

Cortenstaal bestellen bij het metaalcenter doet u omdat wij het binnen 24 uur verzenden, wij verpakken ons Cortenstaal netjes voor u, zodat er tijdens transport geen beschadigingen kunnen ontstaan. Dat doen wij tegen zeer lage verzendkosten en orders boven de € 250 ex BTW verzenden wij gratis voor u, zowel binnen Nederland als naar België. Benieuwd naar onze cortenstaal prijs?

Cortenstaal bestellen doet u bij de specialist in Cortenstaal

Vandaag Staal - Aluminium - RVS of Cortenstaal bestellen morgen in huis

Volg ons op : Pinterest en Facebook of Youtube

Metaalcenter.nl 9,2 / 10 - 856 Reviews @ Feedbackcompany