Home  > RVS Plaat

rvs plaat, geslepen

rvs plaat, geslepen
Bij orders tot 250 Euro (ex BTW) zijn binnen Nederland de verzendkosten 18 Euro ex BTW en naar Belgie 22,00 Euro ex BTW.

rvs plaat,finish2B, geen folie

rvs plaat,finish2B, geen folie
Bij orders tot 250 Euro (ex BTW) zijn binnen Nederland de verzendkosten 18 Euro ex BTW en naar Belgie 22,00 Euro ex BTW.

RVS Plaat

RVS plaat keuken (achterwand)

Een RVS plaat in de keuken is een mooie, stijlvolle toevoeging. Het materiaal is robuust en geeft een mooie uitstraling aan uw keuken. Met de geslepen K320 RVS platen van Metaalcenter.nl creëert u zelf de mooiste achterwand in uw keuken. Wij maken uw RVS plaat op de milimeter nauwkeurig en leveren deze goed verpakt bij u af. Wij pakken onze producten netjes voor u in, zodat er tijdens transport geen beschadigingen ontstaan. De tijdelijke beschermfolie haalt u er na montage eenvoudig vanaf. 

RVS geslepen plaat

Een RVS geslepen plaat. De platen hebben een slijprichting, de richting van de "groefjes". Indien u de voorkeur geeft aan een andere slijprichting, dan kunt u dit aangeven in het opmerkingenveld op de bestelpagina. Voorbeeld: U heeft een plaat nodig voor de achterwand van uw keuken van 800 x 600 milimeter. Indien u wilt dat de groefjes over de 800 milimeter zijde lopen, dan geeft u dit aan in het opmerkingenveld. 

Gaat u toch liever voor een plaat gemaakt van een ander soort materiaal? Ons assortiment beschikt ook over verschillende soorten staalplaten, cortenstaal platen en aluminium platen. Bekijk welke soort platen het beste aansluiten bij uw wensen en behoeften. 

Wat is RVS?

RVS, ook wel roestvrij staal genoemd, is een schitterend materiaal. Roestvrij staal is een legering met als voordelen dat het corrosiebestendig en zeer sterk is. Daarnaast is het in vele verschillende uitvoeringen leverbaar. RVS wordt in veel verschillende kwaliteiten gemaakt, waarvan de bekendste en meeste gebruikte RVS304 en RVS316 zijn. Het verschil tussen RVS304 en RVS316 zit in de samenstelling van de legering. RVS316 is beter tegen corrosie bestand en dus tegen zeewater, zouten, chloor en dergelijke. In het algemeen kan gezegd worden dat RVS304 geschikt is voor toepassingen binnen en RVS316 voor buiten. Echter, RVS304 wordt ook veel buiten toegepast. Wel dient buitenhuis RVS met enige regelmatig gereinigd te worden. Mocht het RVS toch gaan aanslaan of roesten, dan zijn er altijd middelen op de markt die het materiaal weer kunnen herstellen. Voor meer informatie over RVS in zijn geheel, kijk op de algemene RVS pagina. 

RVS profielen worden daarnaast in allerlei verschillende uitvoeringen gemaakt, zoals:

  • platen
  • vierkante en rechthoekige profielen
  • ronde buizen
  • staaf / staven (massief rond of vierkant)
  • platte strippen
  • hoeken

RVS plaat op maat

Bij Metaalcenter.nl vindt u online een ruim assortiment aan metaalproducten in standaard afmetingen. Echter, u bent bij ons ook aan het juiste adres voor RVS op maat. U kunt bij Metaalcenter.nl geheel op maat bestellen, er hoeven hierbij niet gehele handelslengten te worden afgenomen. Eventuele reststukken worden hierbij niet aan u doorbelast. Wilt u graag advies van een van onze specialisten of heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag. 

Welke plaatdikte wordt er meestal voor RVS achterwand keuken gebruikt?

RVS plaat 1,0 mm: plaatdikte indien de muur, waarop de plaat bevestigd wordt, goed glas is.
RVS plaat 1,5 mm: plaatdikte wanneer er iets meer oneffenheid in de muur zit.

U kunt de plaat zelf bevestigen met een geschikte kit of uiteraard kiezen voor een andere bevestigingsmethode.

RVS platen voor constructiedoeleinden

Wij hebben ook RVS platen die niet geborsteld (K320 geslepen) zijn, dit zijn standaard 2B finish platen. Deze platen hebben een gladde afwerking. Deze platen zijn standaard niet gefolied, waardoor er op het materiaal krassen en dergelijke aanwezig kunnen zijn. Dit is standaard bij dit materiaal en doet geen afbreuk aan de constructieve eigenschappen van de RVS plaat. Het is dan ook geschikt voor constructiedoeleinden. 

RVS plaat kopen

RVS kopen? Voor het kopen van een roestvrijstralen plaat bent u bij Metaalcenter.nl aan het juiste adres. Verschillende soorten RVS plaat koopt u eenvoudig online. Echter, naast RVS platen kunt u bij ons ook terecht voor overige RVS uitvoeringen als een RVS Buis, RVS Koker en een RVS Staaf. Wij verzenden al onze artikelen binnen 24 uur. Daarnaast verpakken wij onze RVS profielen, buizen, staven en platen netjes voor u in, zodat er tijdens transport geen beschadigingen ontstaan. Al onze producten zijn uit voorraad leverbaar, voor zowel particulieren als bedrijven. Verzendkosten zijn bij Metaalcenter laag en bij orders boven de €250,- excl. BTW verzenden wij uw bestelling geheel gratis, zowel binnen Nederland als België.

Veelgestelde vragen over RVS plaat

Waar staat RVS voor?

RVS staat voor roestvast staal. Soms wordt er gedacht dat dit roestvrij staal is, maar dit is echter niet het geval. Roestvrij staal moet volledig bestand zijn tegen roesten. Bij roestvast staal kan een kleine corrosie laag onstaan. Dit is echter in de meeste gevallen goed te onderhouden en de roest onstaat ook een stuk minder snel dan bij regulier staal.

Wat is het verschil tussen inox en RVS?

Naast RVS kan de term inox ook worden gebruikt. Beide termen zijn echter synoniemen van elkaar en komen beide neer op staal wat erg goed bestand is tegen corrosie.

Is RVS sterker dan staal?

RVS is vergeleken staal vaak een stukje minder sterk. Dit komt doordat er minder koolstof in staal zit dan in RVS. Beide materialen zullen echter sterk genoeg zijn voor de meeste toepassingen. RVS is voornamelijk geschikt voor wanneer het staal wordt blootgesteld aan de elementen van de natuur. Dit veroorzaakt bij normaal staal namelijk snel corrosie.

Waar kan ik een RVS plaat kopen?

Een RVS plaat is te koop bij Metaalcenter.nl. Wij hebben RVS platen die zijn geslepen en RVS platen met een finish 2B. De geslepen RVS platen zijn uitstekend geschikt voor de bijvoorbeeld een (professionele) keuken. De RVS plaat met 2B finish is koud gewalst. Deze plaat wordt daarom gekenmerkt door een glad oppervlak met een vage spiegel.

Hoeveel kost een RVS plaat?

Een standaard maat RVS plaat van 2000mm x 1000mm bij Metaalcenter.nl kost tussen de € 150,- en € 900,-. Voornamelijk de dikte van het materiaal bepaald de hoogte van de materiaalkosten. Wanneer u voor maatwerk kiest, wordt er ook een klein bedrag aan bewerkingskosten in rekening gebracht. Hoe groter de order is, hoe relatief lager de bewerkingskosten uitvallen.

Vandaag Staal - Aluminium - RVS of Cortenstaal bestellen morgen in huis

Volg ons op : Pinterest en Facebook of Youtube

Metaalcenter.nl 9,2 / 10 - 856 Reviews @ Feedbackcompany