Home  > Aluminium profielen

aluminium hoek-profiel

aluminium hoek-profiel
Bij orders tot 250 Euro (ex BTW) zijn binnen Nederland de verzendkosten 18 Euro ex BTW en naar Belgie 22,00 Euro ex BTW.

aluminium T-profiel

aluminium T-profiel
Bij orders tot 250 Euro (ex BTW) zijn binnen Nederland de verzendkosten 18 Euro ex BTW en naar Belgie 22,00 Euro ex BTW.

aluminium U-profiel

aluminium U-profiel
Bij orders tot 250 Euro (ex BTW) zijn binnen Nederland de verzendkosten 18 Euro ex BTW en naar Belgie 22,00 Euro ex BTW.

Aluminium profielen

Aluminium profielen zijn uiteraard gemaakt van aluminium, een bijzonder metaal met een aantal unieke eigenschappen. Aluminium is onder andere drie keer zo licht als staal, erg sterk en in overvloed aanwezig.

Metaalcenter.nl heeft veel verschillende aluminium profielen in voorraad. Zo kunt u bij ons terecht voor een aluminium hoekprofiel, een aluminium buisprofiel, een aluminium koker, een aluminium ronde buis, aluminium U-profiel, aluminium T profiel, aluminium vierkant, aluminium plat. Aluminium profielen zijn met name geschikt voor constructie-doeleinden (zonder verdere nabehandeling niet direct geschikt voor mooi zichtwerk, aangezien er best wat krasjes en putjes in het materiaal mogen zitten).

Wij beschikken over diverse zagen die de aluminium profielen tot 6 meter lang exact op maat kunnen zagen. Via de website kunt u de gewenste afmeting opgegeven. U betaalt niet de reststukken, maar enkel het bestelde. 

Aluminium profielen: de verschillende soorten

Bent u op zoek naar aluminium profielen? Metaalcenter.nl beschikt over een ruim aanbod aan aluminium profielen, welke allen op maat voor u gemaakt kunnen worden. Zoals bovenstaand aangegeven zijn de aluminium profielen waarvoor u bij ons terecht kunt zijn een: aluminium hoekprofiel, aluminium staven (aluminium rondstaf, aluminium platstaf of aluminium vierkantstaf), aluminium kokers, aluminium T-profielen en aluminium U-profielen. Meer informatie over de aluminium staven en aluminium kokers vindt u op de speciale pagina’s voor deze profielen.

Aluminium T-profiel

Een aluminium t-profiel nodig? Bij Metaalcenter.nl vindt u het aluminium T-profiel in verschillende afmetingen en diktes. Een aluminium T-profiel is een profiel dat zeer goed bruikbaar is voor de afwerking van tal van constructies als randen van daken, schuren of kasten. U kunt de lengte van het aluminium T-profiel zelf bepalen. Voer de gewenste maat in en de prijs wordt automatisch voor u berekent. De aluminium T-profielen worden tot een lengte van 3 meter op maat gemaakt en geleverd.

Aluminium U-profiel

Ook een aluminium U-profiel is handig voor de afwerking van vele constructies. Bij Metaalcenter.nl kunt u ook het aluminium U-profiel in tal van diktes en lengtematen bestellen. U kunt een aluminium U-profiel tot een lengte van 2 meter op maat laten maken en bezorgen. Naast de lengte kunt u kiezen uit verschillende diktes en overige afmetingen van het U-profiel. Zo betaalt u enkel voor de voor u gewenste afmetingen.

Aluminium profielen voorbeelden

Aluminium profielen kunnen gebruikt worden voor tal van toepassingen. Het feit dat aluminium profielen voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden heeft te maken met de bewerkbaarheid van het materiaal. Aluminium is namelijk heel makkelijk bewerkbaar. Onderstaand een aantal voorbeelden van toepassingen waarvoor aluminium profielen gebruikt kunnen worden:

  • Tuinmeubilair
  • Interieur
  • Auto’s
  • Machines
  • Meubels
  • Stoelen
  • Tafels
  • Bedden
  • Constructie-onderdelen
  • Mechanisatie

Aluminium profielen op maat

Een aluminium hoekprofiel op maat? Bij Metaalcenter.nl kunt u elk gewenst aluminium profiel op maat laten maken. Bij Metaalcenter.nl kunt u aluminium profielen tot 6 meter bestellen en laten verzenden. Wij werken samen met diverse koeriersdiensten en hebben ook eigen vervoersmiddelen. Ook afhalen is mogelijk bij Metaalcenter.nl.

Om uw aluminium profiel op maat te maken, bewerken wij het materiaal met diverse zagen en een knipschaar. De materialen worden netjes verpakt verzonden. 

Aluminium kan voor extra bescherming of uit esthetisch oogpunt geanodiseerd worden. Dat is echter een bewerking die wij u niet kunnen aanbieden. U kunt dit echter wel zelf bij een anodiseerbedrijf laten verzorgen.

Metaalcenter.nl is een echte groothandel met eigen voorraad. Alles wat op onze website staat, hebben wij ook daadwerkelijk in eigen voorraad liggen. Daardoor kunnen wij razendsnel leveren en tegen de scherpste prijzen. Naast aluminium profielen kunt u bij ons ook terecht voor allerlei soorten staal, RVS en cortenstaal. Ook kunt u bij ons terecht voor aluminium kokers, aluminium staven en aluminium platen

Aluminium profiel kopen

Aluminium profielen kopen bij het Metaalcenter.nl doet u omdat wij het binnen 24 uur verzenden. Wij verpakken uw Aluminium hoekprofiel, U-profiel, T-profiel, buisprofiel en overige aluminium profielen netjes voor u in, zodat er tijdens transport geen beschadigingen kunnen ontstaan. Dat doen wij tegen zeer lage verzendkosten. Daarnaast betaalt u voor orders boven de € 250 exclusief BTW geen verzendkosten, zowel binnen Nederland als naar België.

Aluminium profielen koopt u bij Metaalcenter.nl

Veelgestelde vragen over aluminium profielen

Welke aluminium profielen zijn er?

Er zijn een verscheidenheid aan verschillende aluminium profielen. Bij Metaalcenter.nl verkopen we aluminium hoekprofielen, platte profielen, ronde profielen, T-profielen, U-profielen, vierkante profielen en buis profielen.

Wat zijn de toepassingen van een aluminium profiel?

Een aluminium profiel heeft veel verschillende toepassingen. Zo worden de profielen in binnen en buiten huis gebruikt, maar ook bijvoorbeeld auto’s, machines en constructie-onderdelen bevatten aluminium profielen.

Kan een aluminium profiel op maat worden gemaakt?

Een aluminium profiel kan zeker op maat worden gemaakt. Bij Metaalcenter.nl kunnen wij dit dan ook voor u verzorgen. U heeft bij ons de mogelijkheid op de verschillende aluminium profielen in ons assortiment te bestellen tot een lengte van 6 meter.

Wat kost een aluminium profiel?

Er is zo’n grote verscheidenheid aan verschillende profielen dat de prijzen erg uiteen lopen. Voor het meest simpele profiel van een meter, kunt u al voor een paar euro een profiel bestellen. Voor de meest robuuste profielen van een meter, moet een rekening houden met een paar honderd euro voor een enkel profiel. De verschillende prijzen voor onze profielen zijn via de rekentool op onze website direct voor u zichtbaar.

Vandaag Staal - Aluminium - RVS of Cortenstaal bestellen morgen in huis

Volg ons op : Pinterest en Facebook of Youtube

Metaalcenter.nl 9,2 / 10 - 856 Reviews @ Feedbackcompany