Home  > Cortenstaal op maat

Corten plaatstaal

Corten plaatstaal
Bij orders tot 250 Euro (ex BTW) zijn binnen Nederland de verzendkosten 18 Euro ex BTW en naar Belgie 22,00 Euro ex BTW.

Cortenstaal op maat

Cortenstaal op maat is bij metaalcenter.nl in iedere afmeting mogelijk. Metaalcenter.nl bewerkt cortenstaal platen tot de door u gewenste afmeting. Zo kunnen wij de platen op maat knippen of kan het Cortenstaal worden laser gesneden.

>> Cortenstaal op maat bestellen << 

Wanneer wij Cortenstaal voor u op maat mogen maken zijn er 3 bewerkingsmogelijkheden:


Cortenstaal op maat door het te knippen

Wanneer u een eenvoudige rechthoekige of vierkante plaat op maat wilt, zonder gaten of rondingen, dan is knippen de beste en goedkoopste optie. Dit kan rechtstreeks op onze website besteld worden.

Cortenstaal op maat door het te lasersnijden

Wanneer er gaten in de plaat moeten komen en/of de vorm wijkt af van een rechthoek of vierkant, dan kunnen wij het Cortenstaal lasersnijden. Dit kan niet rechtstreeks via de website besteld worden. Wij maken altijd eerst een offerte hiervoor. Uw schets kunt u verzenden via het contactformulier (info(at)metaalcenter.nl). U ontvangt van ons dan zo spoedig mogelijk een offerte op maat.

Cortenstaal op maat door het te zetten/kanten

Alhoewel Cortenstaal enkel in plaatvorm door de fabrieken gemaakt wordt, kunnen de platen, door middel van zetten of kanten, wel tot andere vormen gebogen worden. Zoals U-profielen, hoekprofielen, bakken, etcetera. Dit kan niet rechtstreeks via de website besteld worden. Wij maken altijd eerst een offerte hiervoor. Uw schets kunt u verzenden via het contactformulier (info(at)metaalcenter.nl). U ontvangt van ons dan zo spoedig mogelijk een offerte op maat.

Cortenstaal

Cortenstaal, ook bekend onder de naam COR-TEN of weervast staal is een staalsoort die gekenmerkt wordt door de bruine roestkleur. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie (het roesten) sterk vertraagt. Tegenwoordig wordt Cortenstaal veel gebruikt in tuinen, kunstobjecten en dergelijke. Bij levering heeft Cortenstaal nog het gewone “zwarte” uiterlijk. Pas bij blootstelling aan de atmosfeer gaat Cortenstaal roesten en krijgt het zijn mooie bruine roestkleur.

Naast cortenstaal kunt u bij ons ook terecht voor aluminium, RVS en staal. Deze zijn allen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. 

Cortenstaal op maat voorbeelden

  • plantenbakken
  • buitenhaarden
  • erfafscheidingen
  • tuinwanden
  • borderranden
  • boomkorven
  • zandbakken

Hoe lang duurt het voordat het Cortenstaal zijn roestkleur krijgt?

Belangrijk is dat het materiaal aan weer en wind blootgesteld wordt. Voor het beste resultaat moet het materiaal afwisselend nat en droog worden om een goede beschermlaag te kunnen ontwikkelen. Daarbij mag het Cortenstaal niet constant in het water staan. Als het staat niet opdroogt kan er geen beschermde laag ontstaan en roest het net zo snel door als gewoon staal. Strooizout is ook funest voor de corrosie bestendigheid en ook zeelucht is niet bevorderlijk. Het wordt daarom afgeraden om Corten staal als constructie element te gebruiken als men dichter dan 10 km van de kunst woont. Een industriële omgeving is echter geen probleem. 

Cortenstaal verzenden

Cortenstaal verzenden doen wij binnen 24 uur, wij verpakken ons Cortenstaal netjes voor u, zodat er tijdens transport geen beschadigingen kunnen ontstaan. Dat doen wij tegen zeer lage verzendkosten en orders boven de € 250 ex BTW verzenden wij gratis voor u, zowel binnen Nederland als naar België. Benieuwd naar onze cortenstaal prijs?

Cortenstaal op maat koopt u bij Metaalcenter . NL de specialist in Cortenstaal

Vandaag Staal - Aluminium - RVS of Cortenstaal bestellen morgen in huis

Volg ons op : Pinterest en Facebook of Youtube

Metaalcenter.nl 9,2 / 10 - 856 Reviews @ Feedbackcompany