Home  > Cortenstaal platen

Corten plaatstaal

Corten plaatstaal
Bij orders tot 250 Euro (ex BTW) zijn binnen Nederland de verzendkosten 18 Euro ex BTW en naar Belgie 22,00 Euro ex BTW.

Cortenstaal platen

Cortenstaal wordt door de fabrieken enkel geleverd in platen. Klik hier voor het overzicht van de door ons leverbare Cortenstaal platen. Metaalcenter.nl levert cortenstaal op maat. Wij bewerken de Cortenstaal platen tot de door u gewenste afmeting. Zo kunnen wij de platen op maat knippen of kan het Cortenstaal worden laser gesneden. Ook kunnen de platen gezet of gekant worden tot andere vormen, zoals U, hoek, bakken en zo zijn er vele mogelijkheden.

Cortenstaal platen worden in diverse diktes geleverd. De dunste maat die wij in voorraad hebben is 2 mm. De dikte maat is 6 mm. Op aanvraag kunnen wij echter ook nog dikkere platen leveren. De meeste voorkomende standaardafmetingen van Cortenstaal platen zijn. 

2000 x 1000 mm
2500 x 1250 mm
3000 x 1500 mm

De standaardafmetingen kunnen wij tegen scherpe prijzen aanbieden. U begrijpt dat maatwerk iets duurder is. Houd daar bij uw ontwerp rekening mee.

>> Cortenstaal platen bestellen <<

Cortenstaal platen op maat

Wij leveren desgewenst ook op maat. Via deze website kunt u de gewenste eindafmeting zelf opgeven. U betaalt vervolgens enkel het afgenomen stuk en niet het restmateriaal.

Wij kunnen de platen eventueel ook verder voor u bewerken, via bijvoorbeeld lasersnijden of zetten/kanten. Dit kan niet rechtstreeks via de website besteld worden. Wij maken altijd eerst een offerte hiervoor. Uw schets kunt u verzenden via het contactformulier (info(at)metaalcenter.nl). U ontvangt van ons dan zo spoedig mogelijk een offerte op maat.

Laat uw creativiteit gerust de vrije loop, de mogelijkheden met Cortenstaal zijn eindeloos. Probeert u voor een gunstige prijs rekening te houden met bovengenoemde.

Cortenstaal

Cortenstaal, ook bekend onder de naam COR-TEN of weervast staal is een staalsoort die gekenmerkt wordt door de bruine roestkleur. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie (het roesten) sterk vertraagt. Tegenwoordig wordt Cortenstaal veel gebruikt in tuinen, kunstobjecten en dergelijke. Bij levering heeft Cortenstaal nog het gewone “zwarte” uiterlijk. Pas bij blootstelling aan de atmosfeer gaat Cortenstaal roesten en krijgt het zijn mooie bruine roestkleur. Bent u ook op zoek naar platen van ander materiaal? Ons assortiment beschikt ook over aluminium platen, RVS platen en staal platen

Cortenstaal toepassingen

  • plantenbakken
  • buitenhaarden
  • erfafscheidingen
  • tuinwanden
  • borderranden
  • boomkorven
  • zandbakken

Cortenstaal eigenschappen

Cortenstaal heeft een aantal unieke eigenschappen ten opzichte van normaal staal is, dat het geen oppervlaktebehandeling nodig heeft om corrosievast te worden. Er ontstaat wel eens een laag roest, maar onder de juiste omstandigheden roest het materiaal niet verder, zoals bij gewoon onbeschermd staal. Het beschermde laagje roest geeft een bijzonder wisselend uiterlijk. Architecten gebruiken het dan ook veelvuldig bij bekledingen van gevels en kunstwerken.

Cortenstaal platen bestellen

Cortenstaal platen bestellen bij het metaalcenter doet u omdat wij het binnen 24 uur verzenden, wij verpakken onze Cortenstaal platen netjes voor u, zodat er tijdens transport geen beschadigingen kunnen ontstaan. Dat doen wij tegen zeer lage verzendkosten en orders boven de € 250 ex BTW verzenden wij gratis voor u, zowel binnen Nederland als naar België.

 

Vandaag Staal - Aluminium - RVS of Cortenstaal bestellen morgen in huis

Volg ons op : Pinterest en Facebook of Youtube

Metaalcenter.nl 9,2 / 10 - 856 Reviews @ Feedbackcompany